Varainkeruu luokalle

Luokkien varainkeruu

Luokalle voi kerätä varoja erilaisilla keinoilla jos luokka niin päättää. Heti ensimmäisellä luokalla on hyvä sopia kerättyjen varojen osalta, mitä niillä tehdään ja mitä tapahtuu, jos esimerkiksi lapsi vaihtaa luokkaa.

Säännöt voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:

• Rahan maksaminen luokan tilille sekä osallistuminen erilaisiin tapahtumiin on aina vapaaehtoista.
  • Riippumatta siitä, laittaako vanhemmat rahaa luokan tilille, kaikki lapset pääsevät osallistumaan retkille.
  • Jos lapsi vaihtaa koulua / luokkaa, maksetut rahat jäävät luokan tilille eikä niitä saa mukaansa.
  • Jos luokalle tulee uusi lapsi, hänen ei tarvitse maksaa ”takautuvasti” rahaa luokan tilille.

Vakituiset kahvitusvuorot

Vanhempainyhdistys on sopinut, että tietyille luokka-asteille on lukittu tietyt kahvionjärjestämisvuorot, jotta mahdolliset leirikoulut on helpompi järjestää. Jos nämä luokka-asteet eivät halua kahviovuoroja, niitä tarjotaan muille luokille.

• Joulujuhlakahvitus 5. luokat

• Kevätjuhlakahvitus 7 .luokaat

• Halloweewn-juhlat ala-koululaisille 5. luokat

Lue vinkkejä kahviloiden ja Halloweenjuhlan järjestämisestä